fredag 29 juni 2012

De som har, de får

Fick inte jobbet. Tydligen hade de väldigt svårt att bestämma sig och höll på i flera dagar och vägde för och emot mig och en annan kandidat. Rekryteraren som ringde till mig sa att jag hade gjort en väldigt bra intervju, att jag visade prov på självinsikt och förmåga till reflektion och att de gillade mig jättemycket. Det som vägde till den andra kandidatens fördel var att hon redan hade jobb inom ett liknande område. Fuck, säger jag bara. Hur i h-ete ska jag komma in på arbetsmarknaden om de som redan har jobb går före?? Var finns Reinfeldts arbetsmarknad för 50+ plussare egentligen?

Bläää..... men att komma på andra plats i arbetsracet kanske inte är helt dåligt, fast egentligen spelar det inte någon roll, det är ju första plats som gäller.

Här och nu, på hundars vis!
Min läggning för att leva i framtiden gör det hela svårare. När jag nu söker jobb så tänker jag mig in i hur det blir. Mina arbetskamrater, själva jobbet, lokalerna, hur det funkar med träning, hundar och huset. Hela min bild av jobbet och allt vad det innebär, är som en levande, och mycket verklig film inne i huvudet. Att inte få jobbet är som att en bit verklighet bara rycks bort. Måste nog jobba på det, att inte leva mig in i en framtid som jag inte vet något om.

Så nu söker jag nya jobb. Alla heltid med ganska långa restider. Hundarna? Min mamma vill inte ha hundarna på heltid. Att lämna Penny på hunddagis är uteslutet, med hennes leversjukdom som innebär att hon inte kan vaccineras. Och så Lukas, som kräks ner hela bilden så fort han åker längre än 15 minuter. Och huset - eldningen i vinter. Hur..........?

Äsch, inte fundera så mycket på det. INTE FUNDERA! Om inte arbetsgivarna kan se min potential som anställd så pluggar jag ju vidare i höst. Med frihet till det mesta. Men fattig, fattig!

Låter jag negativ?? Nä, inte egentligen, i grunden ser jag positivt på det mesta, men någon gång slår jag i botten!

Kul grej! Jag fick VG på den sista tentan i juridik, helt ofattbart eftersom jag lagt ner noll energi på den kursen som gick samtidigt med uppsatskursen. Jag läste in kurslitteraturen samtidigt som jag gjorde tentan på två dagar. Läshuvud verkar jag iallafall ha! Eller tur med studier?

Sol idag!

3 kommentarer:

  1. De som inte vill en smart och erfaren person som du får skylla sig själv! Fast jag förstår såklart att det känns segt och frustrerande.
    kram Nina

    SvaraRadera
  2. Åh, förstår dig så väl. Ska själv på anstallningsintervju idag, och har i princip redan flyttat in på nya kontoret och planerar hur jag ska transportera mig.... Nu hoppas jag vara den som har och får...har ju en tjänst redan idag! MEN- om jag får nytt jobb blir det ju en ledig tjänst för någon annan. Så du får hålla utkik efter "ettans" jobb:-)!

    Ge inte upp, det kommer att lösa sig.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Det var tråkigt att du inte fick jobbet! Men ge inte upp det kommer något för dig också!

    Mysig bild!

    SvaraRadera