tisdag 13 december 2011

Quickfix blev slowfix

Målet med arbetet i vårt blivande sovrum var att det skulle vara färdigt till jul. För då kommer hela släkten från Uppsala och sover över några dagar. Och det skulle vara bra att ha ett rum till så att de flesta får bekväma egna sovrum.

Tvärt emot vår filosofi, att använda gedigna och naturliga material när vi renoverar vårt hus, bestämde vi oss för att använda Brandéns panelskiva i taket i vit pärlspont. Med denna skiva får du upp många kvadratmeter på kort tid, dessutom var skivan redan målad i vitt. Enligt tillverkaren skulle det gå snabbt att sätta upp eftersom den i huvudsak skulle limmas upp och bara behövas fästas med dyckert i kanterna..

Vi kan väl säga att vi var så där lagom övertygade om att det skulle funka. Meeeen, friskt vågat.....

Gjorde det inte heller. Vi gjorde enligt bruksanvisningen, men den första panelskivan ville inte stanna i taket. Med ett sakta swoppande ljud släppte skivan från taket och föll ner. Vi försökte att sätta upp skivan igen och stötta upp den så att limmet skulle hinna fästa ordentligt, men näej, så fort vi tog bort stöttorna släppte limmet och skivan föll. Swooosh, pang bom!

Nu blir det ingen panelskiva i taket. Det blir äkta pärlspont som ska målas med linoljefärg. Vilket betyder att sovrummet inte blir klart till jul.

Och stackars försäljaren på brädgården då min gubbe kommer för att lämna tillbaka skivorna. Humöret när det gäller dem ligger på bottennivå, vilket jag förstår.

Först köpa dem för 6 000 spänn, bära upp dem på släpkärran, bära upp dem på övervåningen, svära i flera timmar över lim som inte fäster och sedan bära ner hela skiten igen. Roligare saker kan man ha för sig på helgerna!

Vad tycker Brandéns själva då? Jo:
"Brandéns tillhandahåller produkter av absolut högsta kvalitet.
Som användare av våra produkter ska du känna dig trygg och veta att du
gjort rätt val."
 Jaha? Nähä?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar