Men....jag fattar inte hur jag kan bestämma mig för denna rätt! Är jag dum i huvudet? Jag som har sleven mitt i handen, får panik om det är mer än två plattor som lyser på spisen samtidigt och rätten jag ska göra innehåller mer än två ingredienser. Boeuf bourguignon med tillbehör innehåller sjukt många ingredienser som ska göras i många olika steg. Steka hit och dit, bryna, värma, vispa, mosa, brässera....... Alla plattor på spisen är igång + ugnen, det brinner i mitt huvud!
Tur att en mycket viktig ingrediens är mörk fylligt rödvin. Mörkt fylligt rödvin kan, förutom att tillföra smak till en gryta, lugna ovana husmorsnerver.
Ner i grytan! |
Tiggardrottningen med sin adept! |
Jag har i allafall "hjälp" i köket! Tiggardrottningen Penny Lane med hennes trainee Lukas! Och Lukas kan bli otroligt lång då det ligger nötkött på diskbänken! Och om jag skulle lämna köttet och Lukas i bara några minuter tror jag att han för första gången i sitt liv skulle ha hoppat upp på diskbänken!
Nä, nu måste jag börja så jag hinner till i morgon! Först en klunk rödvin för nerverna och sedan kanske en till för att hitta känslan av kontroll - Boeuf bourguignon - en fis i rymden, faktiskt!
Lycka till med middagen!
SvaraRadera