måndag 4 juli 2011

Gegga i fickan

Snart dags för valpkurs! Laddat bilen med plast under hundburen för att slippa kräks på sätet. Och laddat fickorna med Frolic Minibitar! Lukas och Penny är galna i Frolic. De gör vad som helst för 1/4-dels liten bit. Rullar, sitter, kommer, jaa Lukas kan till och med lämna en härligt korv med kattskit för en yttepyttebit Frolic.
Hundkokain?
Hm, kanske finns det kokain i dem? Bitarna förvaras i en glasburk med lock på köksbänken. När locket öppnas så åker två par hundöron upp som raketer oavsett var huvudet de sitter på befinner sig. Pennys öron var nere på gräsmattan häromdagen, cirka 50 meter från huset. Jag öppnade försiktigt locket och tog upp en Frolic. Vips, så satt hon vid mina fötter, i en fulländad ekorreposition. Allt för en Frolic, allså!

På valpkursen är det ypperligt att ha en Frolicgalen valp! En del andra mattar på kursen har inte det och de får antingen släpa med sig en korg med kuliga pipdjur eller har fått lov att torka lever i ugn till sin lilla älskling.

En grej med Frolic är att de inte tål regn och fukt så bra. Efter en timme i en fuktig ficka blir det mest som en illaluktande gegga. Najs, tycker Lukas och erbjuder sig att äta upp alltihop inklusive ficka och väst. Njaaaa, säger jag och skrapar ut den bruna sörjan som faktiskt luktar rent skit!

:)

2 kommentarer:

  1. Läser regelbundet din blogg - och skrattar över hur lika bröderna är!!
    Dio (Torplyckans Calle)är:
    * galen i skit! Fågel, hare och katt. Sin egen låter han turligt dock bli!
    * åksjuk, detta har vi dock lyckats "bota" med åksjukepiller. Nu behövs de inte ens (peppar peppar) - efter ett par dagar och lika många piller resor så försvann åksjukan... Fast vi har han i framsätet för det verkar gå bäst. Planen är att han ska flyttas bakåt senare.
    * Tuggare, gillar att tugga på allt (inkl våra händer)! Men vi har massor av latexleksaker som han älskar att bita på. Grisen och ankan är favoriter.
    * morgontrött. Så in i norden. Så där ryker nog planen på mina morgonpromenader!
    * lättlärd, särskilt om det bjuds på köttbullar.

    Förövrigt har han börjat kissa på tre ben, och nosar på vartenda grässtrå...kan de verkligen bli könsmogna redan? Tror också att spökåldern börjat inträda, har blivit lite räddare för soptunnor och prasslande påsar de senaste dagarna.

    Tänderna trillar, och munnen luktar skunk just nu....men det ärväl så det ska vara?!?

    Ha det gott!
    //Maribel

    www.maribellassk.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha! Ja de verkar mycket lika! Här trillar tänderna också, hurra hurra! Jo, de börjar nog bli könsmogna så smått! Min JR tik löpte första gången då hon var 6,5 månad så jag tror rasen är tidig! Jag ska prova åksjuketabletter, men blir de inte sömniga av det? Lukas börjar se ut som en riktig JR, det där valpiga försvinner mer och mer. Han är otroligt påhittig och tar egna initiativ! Kul, men det gäller att se upp med vad han kommer med. I går åt han ett hål på min mammas handkrämstub!! vi går på valpkurs varje måndag, vilket han gillar förutom bilresan då. Instruktören tror att han skulle passa jättebra för Agility, han har redan varit upp på en liten gångbro och såg jättelycklig ut! Jag brukar kika på din blogg också, kul att se hur brorsan utvecklas! Vi syns väl där kanske! kramen

    SvaraRadera